Hart en vrouw

Jij bent een Hartenvrouw!

Vrouw, wat ben je mooi!

Wat ben je krachtig en prachtig!

Wat ben je lief en zorgzaam!

Wat ben je doortastend
en doelgericht!

Wat kun je hard werken
en veel dragen!

Maar wat ben je ook hard!

Hard voor jezelf! 

En je bent niet de enige! 

mieke portretfoto gevouwen handen

Vrouwencirkel

Samen helen, verbinden, inspireren en creëren.

Ontdek de kracht van een sisterhood, die jou weer terugbrengt naar je natuurlijk zijn.

 

Waarom vrouwen juist voor deze cirkel kiezen

 • Meer balans tussen mannelijke en vrouwelijke energie.
 • Transformatie door ervaring.
 • Een krachtig verbond met een groep gelijkgestemde vrouwen.

 

De wereld is klaar voor vrouwenkracht!

Na jaren ‘ons mannetje te hebben gestaan’ zijn we de verbinding verloren met onszelf, met anderen, met de natuur, met onze passie en onze sensualiteit. We zijn onszelf verloren in daadkrachtig zijn, in de actie en focus, in  competitie en prestatie, als individu.

Laten we samen een cirkel vormen van prachtige, krachtige vrouwen!

 

Voel jij ook dat het tijd is dat vrouwen zich weer gaan verbinden en herken jij je hierin?

 • Je ervaart dat je het nooit goed genoeg doet.
 • Je bent  teveel bezig met alle ballen hoog houden en to-do lijstjes.
 • Je voelt teveel mannelijke energie in je dagelijks leven.
 • Je vraagt je soms af waar jouw vrouwelijke vuur is gebleven.
 • Je kunt je niet goed verbinden met je lichaam.
 • Je ervaart onvrede over je lichaam.
 • Je wilt de competitie en concurrentie met andere vrouwen loslaten.
 • Je drukt je emoties weg.
 • Je wilt stoppen met pleasen.

 

Vorm met gelijkgestemden een veilige sisterhood!

De wereld is aan het veranderen. Machtsstructuren komen te vervallen. Er is een steeds luidere roep om verbinding, elkaar steunen, veiligheid, zachtheid, harmonie en heling. En hierin hebben de vrouwen een belangrijke rol. Wij geloven in het Ubuntu principe.

​Ubuntu is een (Zuid-)Afrikaanse filosofie en betekent zoveel als ‘Ik ben omdat wij zijn’. Dat staat haaks op onze westerse mentaliteit die meer gemeen heeft met de op individualisme gebaseerde filosofie ‘Ik denk dus ik ben’. Ga maar na. Hoe vaak los je iets zelf op, wat veel simpeler zou zijn als je samen was? Het lukt wel, heus. Maar relaxed is anders.

 

Het wordt tijd dat deze vrouwen gaan staan. Elkaar steunend en aanmoedigend!

 

Waarom bij Claudia Kolk en Mieke van Rij?

Voor beide vrouwen geldt dat ze zelf een nieuwe balans aan het vinden zijn tussen hun vrouwelijke en mannelijke energie en al geruime tijd voelen ze zich aangetrokken tot het organiseren van vrouwencirkels. Ze kennen de hobbels van het leven en hebben veel ervaring op het gebied van transformatie processen en het begeleiden van groepen.

Mieke en Claudia hebben allebei een eigen bedrijf voor bewustzijnsontwikkeling en werken op fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel niveau met hun cliënten.

Verlang jij er naar om….

 • blij te zijn met jezelf?
 • je sensualiteit te omarmen?
 • je vrouwelijke energie te laten stromen?
 • dichter bij je authentieke IK te komen?
 • deel uit te maken van een hechte groep vrouwen?

 

Tijdens de vrouwencirkel zijn dit onze belangrijkste uitgangspunten:

Veiligheid, vrijheid en verbinding

 

Dit kun je verwachten:

Wij begeleiden de vrouwencirkel 9 maanden lang. Gedurende de tijd dat wij de cirkel begeleiden, zijn er 5 bijeenkomsten van een hele dag. Tussen twee bijeenkomsten in, hebben we op een avond een online check-in van 1,5 uur met de hele groep.

De begeleiding van 9 maanden staat symbool voor de unieke eigenschap van het vrouwelijke geslacht: het vermogen om in 9 maanden tijd nieuw leven te laten groeien. De bijeenkomsten worden vormgegeven aan de hand van de verschillende stadia die een zwangerschap doorloopt. Elke bijeenkomst staat in het teken van een van de elementen water, vuur, aarde en lucht.

Na deze 9 maanden, kan de sisterhood blijven bestaan, op initiatief van de groep zelf.

 

Dag 1:

Deze dag staat in het teken van het begin van de groei: de innesteling. Je leert de groep kennen, we zetten onze intenties, we creëren een veilige en vertrouwde bedding als basis voor de vrouwencirkel.

Het element aarde staat centraal.

 

Dag 2:

Het eerste wat zich na de innesteling ontwikkelt, is het hart. Het hart is de voornaamste zender, maar we zijn de connectie met het hart kwijt geraakt. Vandaag leren we voelen en ontvangen. In de balans tussen geven en nemen. In zelfliefde en in relaties met anderen.

Het element water staat centraal.

 

Dag 3:

In dit stadium ontwikkelen de zintuigen zich. Op dag 3 gaan we aan de slag met ons lijf. We vinden er altijd wat van. Kunnen we ervan leren houden, kunnen we elkaar bewonderen, zonder jezelf minder te voelen? Kunnen we leren om van ons lichaam te houden?

Het element vuur staat centraal.

 

Dag 4:

Op een bepaald punt in de zwangerschap hoeft een kind alleen nog maar te groeien. Op dag 4 gaan we aan de slag met ruimte innemen. Hoe gaat dat bij jou? Op je werk en thuis? Durf je voor jezelf te gaan staan, zonder angst voor oordelen? Durf je voor jezelf te gaan staan, zonder te verzanden in een overschot aan mannelijke energie? Hoe is bij jou de balans tussen mannelijke en vrouwelijke energie?

Het element lucht staat centraal.

 

Dag 5:

De geboorte van je authentieke IK. Je wordt uitgenodigd om in het licht te gaan staan!

Alle elementen komen op deze dag nog eens voorbij.

 

Zo gaan we te werk:

De bijeenkomsten worden begeleid en vormgegeven door Mieke en Claudia. En er is altijd ruimte voor inbreng vanuit de groep. Elke bijeenkomst is een ervaringsgerichte dag. De processen die we met elkaar ingaan, worden ondersteund door ceremonies en/ of rituelen.

 

Let op! Deze vrouwencirkel is niet voor iedereen…

Dat klinkt gek, want elke vrouw is welkom, ongeacht levensfase of achtergrond. We zouden het juist te gek vinden als de groep een mooie, bijzondere en gemêleerde groep is. En… je gaat wel een commitment aan. De commitment om te investeren in jezelf en tegelijkertijd in de sisterhood. Geef jezelf toestemming om deze investering te maken. Alleen gemotiveerde vrouwen die openstaan voor groei en willen leren, profiteren maximaal van deze mooie vrouwencirkel. Mieke en Claudia doen er alles aan om je zo goed mogelijk hierin te begeleiden. Voor ons is er niets mooier dan zien hoe vrouwen transformeren tot wie ze werkelijk zijn.

En we vragen aan jou: neem jij jouw proces ook serieus? Ben je bereid om verantwoordelijkheid en commitment aan te gaan om de opgedane lessen te integreren.

Dan ben je van harte welkom om mee te doen. Dan weten wij zeker dat jij jouw vrouwelijkheid in een relatief korte tijd naar een compleet ander level kunt transformeren.

 

 

Hart en Heer

Jij bent een Hartenheer!

Man, waar ben je? Een aantal generaties geleden was het duidelijk wat een man voor rol had, wat hij moest doen en vooral ook niet moest doen. Tegenwoordig is dat anders. Mannen worstelen met wat ze hebben geleerd of meegekregen vanuit huis. Veel overtuigingen en imprints zijn in deze tijd niet meer zo behulpzaam. Het wringt, maar hoe kun je dit veranderen? 

Het is tijd voor de mannen!

Hart en Leven

Je bent gebotst met het leven. Misschien lig je in de kreukels of heb je alleen een paar schaafwondjes. Het maakt niet hoe erg het is, je weet alleen dat het zeer doet. En je weet ook dat een pleister voor het bloeden niet helpt bij het helen van deze wond. Het helen moet van binnenuit gebeuren….

Hart en Onderwijs

Onderwijs is een roeping! Je geeft alles en meer! Je zoekt balans tussen je werk op hoog niveau doen en de tijd en/of energie die je ervoor hebt. Na zeven klassen op een dag gezien te hebben ben je moe en overprikkeld. Dan moet je nog vergaderen, nakijken, voorbereiden, ouders bellen of naar dat schoolfeest. 

Reviews

“Mieke is spiritueel, maar met beide benen op de grond.
De sessies zijn onvoorstelbaar grondig en hebben mij enorm inzicht gegeven. 

Contactgegevens

Mieke van Rij
info@hart-en.nl

KvK nr. 80401422

Agenda

30 september, 1 oktober en 9 november 2021: training energiebalans in het onderwijs

Fotografie: Remke Fotografie | Ontwerp: Janneke in Beeld | Uitvoering website: Studio Sandra Gortemaker