Skip to main content

Hart & vrouw

Jij bent een Hartenvrouw!

Wij vrouwen zijn optimaal bedraad om te creëren. Dát is onze vrouwenkracht. Wij zijn gemaakt om te expanderen, te groeien en lief te hebben. 

Daarom bieden vrouwencirkels al sinds mensenheugenis de bedding en de veiligheid om te delen en te helen. Vrouwen die elkaar dragen, aanmoedigen en accepteren is voeding voor de ziel. 

mieke portretfoto gevouwen handen

Wat is een vrouwencirkel?

Een vrouwencirkel is een groep vrouwen van welke leeftijd, levensfase of achtergrond dan ook, die er bewust voor kiezen om bij elkaar te komen als gelijken. De gemeenschappelijke deler is de behoefte aan verbinding en de behoefte om elkaar te empoweren.

Vrouwencirkels bestaan sinds mensenheugenis. Vrouwen zijn sterk verbonden met de natuur en met de maan cycli. Denk alleen al aan de maanstonden (menstruatie cyclus) van vrouwen en hoe die op elkaar afgestemd kunnen zijn, wanneer ze langere tijd met elkaar leven. 

Juist vanwege de natuurlijke processen waar vrouwen zo verbonden mee zijn, hebben rituelen een belangrijke functie binnen de cirkels. Maar ook is het de plek om te delen, te helen, te inspireren, te creëren, te steunen en te verdiepen. In veiligheid, in rust en in verbinding.

De vrouwen van een cirkel vormen een sisterhood. Het is een krachtig verbond, en je zult merken dat je uiteindelijk al je mede vrouwen als sisters zal gaan zien. We mogen de onderlinge concurrentie en competitie loslaten en daarmee ook onze innerlijke criticus. Het is tijd om onze natuur weer te omarmen en balans aan te brengen in onze mannelijke en vrouwelijke energie.

Samen verbinden, inspireren, helen en creëren.

Ervaar de gezelligheid, warmte, kracht, vrijheid en veiligheid van een vrouwencirkel.

 

Volg mij vooral ook op de sociale media. Ik kondig via Instagram en Facebook steeds nieuwe data van cirkels aan.

 

De verschillende cirkels van Hart & vrouw:

 • Maanceremonies: Bij volle maan of nieuwe maan organiseer ik regelmatig een cirkel. Elke maan heeft een thema en de ceremonie en rituelen zullen op het thema worden afgestemd. De ceremonie valt dus  steeds op een andere dag en wordt altijd in de avond gehouden. Hou mijn sociale media in de gaten, want hierop kondig ik steeds de nieuwe data aan. 
 • Jaarwiel feesten: volgens verschillende tradities worden er 8 jaarwielfeesten gevierd. Ze vallen samen met de cycli van de natuur en symboliseren de innerlijke veranderingen van de mens. Elke ceremonie heeft dus een eigen thema waarop de rituelen zijn afgestemd. 
 • Ontspanningscirkels: voor vrouwen die behoefte hebben om zich even te ontspannen. De cirkels worden op zondagochtend gehouden en alles staat in het teken van rust, verbinding en ontspanning.
 •  1 Daagse vrouwen retreat. Deze dag is helemaal voor jou! Verbinding, tot jezelf komen, ontspanning, heling, gezelligheid en veiligheid. De dag is volledig verzorgd met alles wat je nodig hebt om niets anders te hoeven dan alleen maar in het moment aanwezig te zijn. 

 

Waarom kiezen vrouwen voor de cirkel van Hart & vrouw?

 • Het vinden van verbinding met jezelf.
 • Een krachtige verbinding met een groep gelijkgestemde vrouwen.
 • Inzicht, herkenning en heling op de thema`s die ons bezighouden.
 • Rituelen en ceremonies die vrouwen al eeuwen uitvoeren en wij herkennen vanuit een gevoel van “thuiskomen”. 

 

Herken jij je in onderstaande thema`s?

 • Je ervaart dat je het nooit goed genoeg doet.
 • Je bent  teveel bezig met alle ballen hoog houden en to-do lijstjes.
 • Je voelt teveel mannelijke energie in je dagelijks leven.
 • Je vraagt je soms af waar jouw vrouwelijke vuur is gebleven.
 • Je kunt je niet goed verbinden met je lichaam.
 • Je ervaart onvrede over je lichaam.
 • Je wilt de competitie en concurrentie met andere vrouwen loslaten.
 • Je drukt je emoties weg.
 • Je wilt stoppen met pleasen.
 • Je wil graag beter voor jezelf zorgen
 • Je wil graag beter met je grenzen leren omgaan.

 

Volg mij vooral ook op de sociale media. Ik kondig via Instagram en Facebook steeds nieuwe data van cirkels aan.

 

Hart en Heer

Jij bent een Hartenheer!

Man, waar ben je? Een aantal generaties geleden was het duidelijk wat een man voor rol had, wat hij moest doen en vooral ook niet moest doen. Tegenwoordig is dat anders. Mannen worstelen met wat ze hebben geleerd of meegekregen vanuit huis. Veel overtuigingen en imprints zijn in deze tijd niet meer zo behulpzaam. Het wringt, maar hoe kun je dit veranderen? 

Het is tijd voor de mannen!

Hart en Leven

Je bent gebotst met het leven. Misschien lig je in de kreukels of heb je alleen een paar schaafwondjes. Het maakt niet hoe erg het is, je weet alleen dat het zeer doet. En je weet ook dat een pleister voor het bloeden niet helpt bij het helen van deze wond. Het helen moet van binnenuit gebeuren….

Hart en Onderwijs

Onderwijs is een roeping! Je geeft alles en meer! Je zoekt balans tussen je werk op hoog niveau doen en de tijd en/of energie die je ervoor hebt. Na zeven klassen op een dag gezien te hebben ben je moe en overprikkeld. Dan moet je nog vergaderen, nakijken, voorbereiden, ouders bellen of naar dat schoolfeest. 

Reviews

“Mieke is spiritueel, maar met beide benen op de grond.
De sessies zijn onvoorstelbaar grondig en hebben mij enorm inzicht gegeven.